Energica

Energica Motor Company is een Italiaanse fabrikant van elektrische motoren. Het Energica project is in 2010 gestart in Modena, Italië. Energica betekent in het Italiaans de vrouwelijke vorm van van het bijvoeglijk naamwoord “energiek”.

En energiek is ze, zonder versnellingen, koppeling of schakelen geeft ze direct koppel af. Alle modellen van Energica geven je de ultieme rijervaring. Met een directe reactie op het gashandel, bij elke willekeurig toerental, is ze niet te vergelijken met een brandstofmotor.

Het rijwielgedeelte is volgens Italiaanse traditie opgebouwd met de beste componenten; een stijf trellis frame “made in Italy”, Brembo remmen en optionele Öhlins vering.

Of je nu een Experia, Ego, Ribelle of EsseEsse9+ rijdt, alle modellen van Energica zijn uitgerust met de mogelijkheid om snel te laden. Je actieradius is daarmee onbeperkt!

Terwijl jij staat na te genieten van de zojuist afgelegde kilometers en een vers gezette espresso, laadt de Energica alweer op voor het volgende avontuur.